Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa puciului anticonstituțional a PDM

Parlamentul a creat Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa puciului anticonstituțional a PDM

Parlamentul a constituit, în ședința de astăzi, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Potrivit proiectului, în componența Comisiei de anchetă vor fi 9 deputați din toate fracțiunile parlamentare. Astfel, Fracțiunea PSRM va fi reprezentată de deputații Vladimir Țurcanu – președinte al Comisiei, Grigore Novac și Victor Gaiciuc. Din partea Fracțiunii PAS, Blocul ACUM a fost desemnat parlamentarul Mihai Popșoi – vicepreședinte al Comisiei și Dinu Plîngău va reprezenta Fracțiunea ACUM Platforma DA, în calitate de secretar al Comisiei de anchetă. Fracțiunea PDM a refuzat delegarea membrilor săi în cadrul acesteia, iar Fracțiunea Partidului Șor nu a participat la lucrările ședinței plenare și nu a anunțat decizia sa.

Potrivit proiectului, Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, în termen de 60 de zile, raportul cu privire circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Proiectul hotărârii a fost aprobat de către 54 de deputați din cei prezenți la ședință.

Все новости
 
Toate ştirile

Tag-uri

Proiecte