Igor Dodon va discuta cu Dmitri Medvedev prelungirea comerțului fără taxe pentru Moldova (VIDEO)

Igor Dodon va discuta cu Dmitri Medvedev prelungirea comerțului fără taxe pentru Moldova (VIDEO)

La sfârșitul acestei săptămâni Igor Dodon planifică să aibă o întâlnire cu prim-ministrul Federației Ruse Dmitri Medvedev. Discuția poate avea loc la Minsk, unde șeful statului intenționează să facă o vizită.

"Acolo vor fi președinții a 8-10 țări. Voi discuta cu Medvedev, prealabil am vorbit cu Kozak. Am cerut să ni se prelungească comerțul fără taxe cu Federația Rusă, care se va încheia la data de 1 iulie. De asemenea, trebuie neapărat să ne clarificăm ce se întâmplă cu "Moldova-gaz". Cu Miller m-am întâlnit la începutul lunii iunie la Sankt Petersburg la forum și am convenit să începem negocierile privind un nou acord de furnizare și tranzit de gaze. Toate aceste aspecte trebuie hotărâte", a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a menționat, de asemenea, că mâine în Moldova va veni comisarul european Johannes Hahn. Șeful statului la fel se va întâlni cu reprezentantul UE.

"Acum foarte serios se ia în considerare posibilitatea reluării finanțării europene. Știți, că eu sunt adept ca să luăm bani pentru proiectele de investiții, aceasta este foarte bine. Fie să primim finanțare pentru drumuri de exemplu și altele.

Sunt foarte fericit că din partea Federației Ruse, Uniunii Europene, a Statelor Unite și a Vestului, în general, există deschidere și nu mai avem o astfel de confruntare – unde pleci mai des și unde mai rar", a declarat președintele Dodon.

Все новости
 
Toate ştirile

Tag-uri

Proiecte