Igor Dodon a felicitat poporul Republicii Moldova cu ocazia victoriei asupra uzurpatorilor din Partidul Democrat

Igor Dodon a felicitat poporul Republicii Moldova cu ocazia victoriei asupra uzurpatorilor din Partidul Democrat

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a felicitat din numele său și al Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, poporul Republicii Moldova cu ocazia unei victorii simbolice, dar deosebit de importante asupra uzurpatorilor din Partidul Democrat, care și-au recunoscut astăzi înfrîngerea.

În cadrul briefingului de la Parlament, șeful statului a subliniat că am obținut prima victorie, dar care nici pe departe nu este definitivă.

De asemenea, Igor Dodon a menționat faptul că Partidul Democrat a anunțat demisia „guvernului” lui Pavel Filip, deși împuternicirile acestuia au expirat încă la 8 iunie, atunci cînd conform Constituției, Parlamentul a aprobat noua componență a Guvernului.

“Am constatat faptul că de la 8 iunie și pînă în prezent, membrii „guvernului” Filip și-au exercitat funcțiile ilegal, uzurpînd puterea în stat. Consider că aceste șapte zile de aflare ilegală la putere le erau necesare pentru a scoate cît mai mulți bani din țară și pentru a ascunde materialele care ar compromite PDM.

De asemenea, am amintit despre decizia Parlamentului care, săptămîna trecută, a indicat asupra uzurpării puterii de către Curtea Constituțională a Republicii Moldova. În acest context, am îndemnat membrii CC să-și revadă în regim de urgență deciziile pe care le-au adoptat începînd cu 7 iunie curent. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a mă adresa Guvernului și Parlamentului pentru a numi noi magistrați ai CC – cîte două persoane de la fiecare din aceste organe ale guvernării.

M-am adresat și conducătorilor a două instituții care se subordonează Parlamentului – Procurorului General și șefului Centrului Național Anticorupție, cu îndemnul de a-și da imediat demisia.

Totodată am recomandat funcționarilor din ministere și departamente să asigure activitatea neîntreruptă a tuturor instituțiilor de stat și să nu blocheze activitatea acestora la „comanda” Partidului Democrat.

Le-am propus noilor conducători ai ministerelor din Guvernul Maiei Sandu să-și înceapă activitatea și să demareze soluționarea numărului enorm de probleme care s-au acumulat în țara noastră. Același îndemn l-am făcut și în adresa Parlamentului, pentru ca acesta să continue adoptarea legilor necesare pentru dezvoltarea Moldovei”, a declarat Igor Dodon.

Все новости
 
Toate ştirile

Tag-uri

Proiecte