Furt de aproape un milioan de lei: O grupare criminală din Găgăuzia, destructurată la Chișinău. Schema infracțională


Furt de aproape un milioan de lei: O grupare criminală din Găgăuzia, destructurată la Chișinău. Schema infracțională

O grupare criminală, destructurată de polițiști pentru comiterea furturilor din locuințe în proporții deosebit de mari. Membrii grupării s-au dovedit a fi patru indivizi cu vârstele cuprinse între 25 şi 30 ani, originari din UTA Găgăuzia.

Conform datelor și probelor acumulate până în prezent de polițiști și procurori, indivizii au spart cel puțin șapte locuințe din or. Durlești a municipiul Chișinău, pe parcursul lunilor februarie-aprilie. Bănuiții pătrundeau în case după ce se asigurau că proprietarii lipsesc, prin metoda forţării geamurilor din termopan, de unde sustrăgeau bunuri materiale cum ar fi: bijuterii din aur, bani, telefoane mobile. Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Ulterior, polițiștii au desfăşurat percheziţii autorizate la domiciliile lor, unde au depistat și ridicat bunurile materiale sustrase din locuințe. Potrivit proprietarilor suma totală a prejudiciului material cauzat ar fi de cel puţin 800 000 lei.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen prelungit de 30 de zile fiindu-le înaintate învinuirile. Aceștia riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 la 12 ani.


Publicat: 10:47 04/06/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri