Șeful statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia (VIDEO)


Șeful statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia (VIDEO)

Șeful statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer.

Oficialii au discutat diverse aspecte ce țin de relațiile bilaterale. Totodată, au făcut un amplu schimb de opinii privind situația politică internă din Republica Moldova.

Președintele țării a salutat relațiile de parteneriat strategic stabilite între țările noastre și și-a exprimat speranța că în scurt timp va fi creat un Guvern care va iniția implementarea în practică a Acordului de cooperare strategică între Moldova și Turcia, semnat în toamna anului trecut de către președinții celor două state.

În cadrul discuției, Igor Dodon a mulțumit diplomatului pentru toate proiectele economice și sociale care sunt implementate de Republica Turcia în Republica Moldova, și în special în UTA Găgăuzia. Părțile au fost unanimi în opinia că alegerile din această regiune trebuie să se desfășoare în mod democratic, cu respectarea tuturor standardelor internaționale.

În altă ordine de idei oficialii au examinat aspecte legate de organizarea vizitei oficiale a Președintelui Republicii Moldova la Ankara, în toamna anului curent.Publicat: 10:49 15/05/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri