Trei bărbaţi din Chişinău, reţinuţi pentru organizarea migraţiei ilegale a moldovenilor în Germania. Câți bani primeau pentru serviciile acordate

Trei bărbaţi din Chişinău, reţinuţi pentru organizarea migraţiei ilegale a moldovenilor în Germania. Câți bani primeau pentru serviciile acordate

Oamenii legii din Republica Moldova au reţinut trei bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 28-45 de ani, domiciliaţi în municipiul Chişinău, pentru organizarea migraţiei ilegale a moldovenilor în Germania.

Poliţiştii au stabilit că suspecţii, în perioada lunii martie, au organizat confecţionarea buletinelor de identitate româneşti false pentru un cuplu din sudul R.Moldova, în scopul facilitării angajării în câmpul muncii peste hotarele ţării.

În schema infracţională a fost implicată şi o agenţie privată cu genul de activitate de angajare în câmpul muncii, care avea rolul de a recruta şi transporta persoanele în Germania, fondatorul şi administratorul agenţiei fiind unul dintre suspecţi.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală, au fost efectuate mai multe percheziţii la domiciliile şi în automobilele figuranţilor, unde au fost stabilite şi ridicate acte cu semne de falsificare utilizate în organizarea migraţiei ilegale, telefoane mobile şi alte lucruri ce dovedesc implicarea suspecţilor în comiterea infracţiunii.

Poliţiştii au mai stabilit că suspecţii pentru serviciile acordate primeau de la o persoană câte 200 euro. Astfel, aceştia au primit de la cuplul respectiv 400 euro.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 362/1, alin. (3) Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de Organizarea migraţiei ilegale se pedepsesc cu amendă în mărime de la 57.500 la 67.500 de lei sau cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Все новости
 
Toate ştirile

Tag-uri

Proiecte