Google marchează prima zi de primăvară cu un mărţişor virtual

Google marchează prima zi de primăvară cu un mărţişor virtual

Popularul motor de căutare Google afişează pe pagina principală tradiționalul Mărțișor. Cei care dau click pe imagine sunt redirecţionaţi către o serie de informaţii despre Mărțișor și istoria acestuia.

Portalul Wikipedia, menționează că Mărțișorul este "un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care apare în tradiția românilor și a unor populații învecinate. Femeile și fetele primesc mărțișoare și le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăveri", mai specifică sursa citată.

Conform unui mit care circulă în Republica Moldova, "în prima zi a lunii martie, frumoasa Primăvară a ieșit la marginea pădurii și a observat cum, într-o poiană, într-o tufă de porumbari, de sub zăpadă răsare un ghiocel. Ea a hotărât să-l ajute și a început a da la o parte zăpada și a rupe ramurile spinoase. Iarna, văzând aceasta, s-a înfuriat și a chemat vântul și gerul să distrugă floarea. Ghiocelul a înghețat imediat. Primăvara a acoperit apoi ghiocelul cu mâinile ei, dar s-a rănit la un deget din cauza mărăcinilor. Din deget s-a prelins o picătură de sânge fierbinte care, căzând peste floare, a făcut-o să reînvie. În acest fel, Primăvara a învins Iarna, iar culorile mărțișorului simbolizează sângele ei roșu pe zăpada albă".

Все новости
 
Toate ştirile

Tag-uri

Proiecte