Igor Dodon a dispus turnarea unui documentar despre operațiuna Iași-Chișinău


Igor Dodon a dispus turnarea unui documentar despre operațiuna Iași-Chișinău
Președintele Igor Dodon a participat la conferinţa militar-istorice organizate cu prilejul celei de-a 74-a aniversare de la Eliberarea Moldovei de sub cotropitorii germano-fascişti. La forum au participat veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, militari activi şi în rezervă, istorici, jurnalişti.

Șeful statului a felicitat toți cetățenii Republicii Moldova cu ocazia acestei mari aniversări și mi-am exprimat regretul faţă de faptul că această dată istorică nu este inclusă în lista sărbătorilor oficiale ale Republicii Moldova.

În acelaşi timp, Igor Dodon a menţionat cu satisfacţie că evenimentele ce ţin de acțiunile militare glorioase mereu întrunesc foarte mulţi participanţi.

”Este o dovadă că ne-a reuşit să păstrăm memoria istorică şi în acest sens un mare merit îl au activiştii noştri civici. Totuşi, avem de realizat o sarcină importantă – asigurarea continuităţii generaţiilor şi transmiterea memoriei despre Marea Victorie urmaşilor noştri”, a declart Dodon.

În finalul discursului, Președintele țării a propus constituirea unui comitet organizatoric pentru organizarea şi desfăşurarea acţiunilor festive din anul 2019, cînd vom marca aniversarea a 75-a a Operaţiunii Iaşi-Chişinău. În plus, un grup de lucru din cadrul echipei prezidențiale va crea un film documentar consacrat acestui mare eveniment istoric.


Publicat: 13:30 23/08/2018

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri