Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră


Igor Dodon  a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Turcia în țara noastră
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Turcia în țara noastră, E.S. Gürol Sökmensüer.

În cadrul discuției, interlocutorii au făcut un amplu schimb de opinii privind situația politică internă din Republica Moldova în preajma alegerilor parlamentare și toate subiectele ce țin de Găgăuzia.

Șeful statului și-a exprimat regretul pentru faptul că majoritatea parlamentară n-a aprobat pachetul de legi privind Găgăuzia în varianta în care a fost elaborat de grupul de lucru mixt al Parlamentului Moldovei, Adunării Populare a Găgăuziei și a societății civile. Totodată, Igor Dodon și-a exprimat încrederea că următoarea legislatură a Parlamentului va adopta aceste legi anume în varianta propusă.

În mod aparte, Președintele Moldovei i-a mulțumit diplomatului pentru toate proiectele economice și sociale care sunt implementate de Republica Turcia în Republica Moldova, și în special în Găgăuzia, prin intermediul Agenției TIKA.

În context, părțile au discutat despre reparația clădirii prezidențiale care este efectuată cu suportul guvernului Turciei. Igor Dodon a remarcat cu satisfacție că lucrările se desfășoară conform graficului stabilit.

”Pe data de 27 august, așa cum a fost promis, reconstrucția capitală va fi finalizată, urmînd să fie efectuate doar cîteva detalii tehnice, inclusiv dotarea întregii clădiri prezidențiale cu mobilă, de asemenea finanțată de partea turcă. Deschiderea oficială a instituției prezidențiale va avea loc în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, preconizată pentru luna septembrie-octombrie” – a menționat șeful statului.


Publicat: 19:28 22/08/2018

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri