Socialiștii în CMC propun soluții pentru construcțiile neautorizate


Fracțiunea PSRM în Consiliul Municipal Chișinău propune ca absolut toate terenurile din proprietate municipală și privată să fie trecute în domeniul public până la aprobarea Planului Urbanistic General. Declrația a fost făcută de președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

”Ceea ce se află în domeniul public nu mai este pasibil pentru construcții. Noi am discutat mult pe intern și am mai avut acest proiect și anterior. Propunem, de asemenea, să reglementăm cazurile cu proprietățile individuale – individual, aparte”, a spus Ion Ceban.

Liderul socialiștilor în CMC susține că există soluții privind soluționarea problemei ce există cu demolarea cinematografului „Gaudeamus”.

„Această demolare se întâmplă în baza unei decizii, pe care noi am contestat-o până acum, obținând câștiguri de cauză. Noi propunem de acum încolo: să inițiem cercetarea prealabilă în vederea declarării proprietății publice și proprietății din str. Vasile Alecsandri, 4, cinematograful „Gaudeamus”, să-l expropriem pentru o cauză de utilitate publică. Asta înseamnă că acest lot poate fi expropriat în vederea construcției unui edificiu de sănătate, sport, cultură, etc.. Propunem alocarea a 15 mln. lei pentru inițierea construcției unui Centru în acel loc. Acest lucru putem să-l negociem cu proprietarul. Asta înseamnă că lotul pe care l-a cumpărat să fie răscumpărat sau să-i oferim alt lot echivalentul la ceea ce posedă. Menționez că, în baza unei decizii de judecată, proprietarul nu va putea construi nimic acolo. Suntem gata să ajutăm cu orice CMC, dar și alte partide, pentru a debloca situațiile legate de construcții și din alte domenii”, a menționat Ion Ceban.

Все новости
 
Toate ştirile

Tag-uri

Proiecte