PSRM își exprimă îngrijorarea în legătură cu reținerea persoanelor politice și a activiștilor civici din Tiraspol

PSRM își exprimă îngrijorarea în legătură cu reținerea persoanelor politice și a activiștilor civici din Tiraspol
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă îngrijorarea în legătură cu reținerea persoanelor politice și a activiștilor civici din Tiraspol. Este vorba despre deputatul Sovietului Suprem din Transnistria, liderul Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan și cei mai apropiați camarazi ai săi.

”Noi îl cunoaștem pe Oleg Horjan și pe colegii acestuia drept adevărați patrioți ai regiunii respective, care se atîrnă cu respect față de trecutul nostru istoric, adept al justiției sociale, al identității moldovenești, a integrării euroasiatice și a relațiilor de prietenie cu Federația Rusă, un oponent convins al unionismului și aderarea la NATO.

În același timp, Oleg Horjan și camarazii săi s-au arătat drept persoane deschise pentru dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului, în primul rînd, cu acele forțe cu care împărtîșesc aceleași valori”, se spune într-o adresarea PSRM către conducerea Transnistriei.

Partidul Socialiștilor condamnă cu vehemență manifestările de violență sub orice formă, în special față de colaboratorii organelor de drept.

”Suntem convinși că fiecare persoană trebuie să aibă dreptul de a-și exprima liber poziția politică și de a organiza prosteste pașnice.

Partidul Socialiștilor face apel către conducerea Transnistriei cu rugămintea da schimba măsura preventivă și de a elibera toate persoanele reținute pentru participarea la protestul pașnic.

Partidul Socialiștilor își exprimă speranța că investigația va fi efectuată în mod obiectiv, fără presiuni politice din partea unor părți.

Partidul Socialiștilor cu fermitate pledează pentru apropierea celor două maluri ale Nistrului, pentru continuarea dialogului dintre reprezentanții societății de pe ambele maluri, în special dintre oamenii care împărtășesc aceleași valori”, se mai spune în adresare.

Все новости
 
Toate ştirile

Tag-uri

Proiecte