Zinaida Greceanîi: Nu trebuie să ne separăm printr-o „cortină de fier” nici de Est, nici de Vest

Zinaida Greceanîi: Nu trebuie să ne separăm printr-o „cortină de fier” nici de Est, nici de Vest
Preşedintele Partidul Socialiştilor din RM, Zinaida Greceanîi, a ţinut un discurs în cadrul forumului „Perspectiva economică eurasiatică”, de la Sankt Petersburg. În discursul prezentat au fost abordate probleme privind integrarea eurasiatică în contextul situaţiei din Moldova.

În raportul său, Zinaida Greceanîi a menţionat că Republica Moldova, fiind membră a CSI, deocamdată nu a aderat la UEEA, însă este în proces de examinare posibilitatea obţinerii de către ţara noastră a statutului de ţară-observator.

Preşedintele PSRM a relatat despre consecinţele semnării de către Moldova a Acordului de Asociere cu UE, în vara anului 2014, în urma căruia, din programele guvernamentale a dispărut punctul privind parteneriatul strategic cu ţările CSI, în special cu Federația Rusă.

Zinaida Greceanîi a menţionat că poziţia fracţiunii parlamentare a socialiştilor și a Preşedintelui RM, Igor Dodon în domeniul priorităţilor economice externe este cu totul alta. Moldova are nevoie de o altă abordare.

„Noi nu putem şi nu trebuie să ne separăm printr-o „cortină de fier” nici de Est, nici de Vest”, a spus Zinaida Greceanîi. Ea a evidenţiat necesitatea colaborării Republicii Moldova cu Uniunea Economică Eurasiatică. Succesul înregistrat de Moldova în anul 2017 care constă în creşterea de cîteva ori a exporturilor spre Federaţia Rusă pentru mai multor categorii de produse, confirmă aşteptările noastre. Oamenii au simţit o speranţă şi noi nu avem dreptul să le zădărnicim aşteptările!”, a menționat Zinaida Greceanîi.

”La toamnă, în Moldova, vor avea loc alegerile parlamentare şi noi sîntem convinşi că guvernarea va fi schimbată! La fel, sîntem convinși că noua guvernare va avea o poziţie absolut diferită pe mai multe chestiuni, în special acest lucru va viza colaborarea noastră cu Uniunea Economică Eurasiatică”, a spus în final preşedintele PSRM

Все новости
 
Toate ştirile

Tag-uri

Proiecte