Un medic de la spitalul raional Criuleni, reținut pentru corupere pasivă

Un medic de la spitalul raional Criuleni, reținut pentru corupere pasivă
Un șef de secție de la spitalul raional Criuleni a ajuns în vizorul ofițerilor și procurorilor anticorupție, după ce mai mulți pacienți au semnalat că medicul și-ar însuși banii percepuți pentru prestarea serviciilor medicale decontate de la fondul asigurărilor de sănătate. Bărbatul a fost reținut de ofițerii CNA, fiind bănuit de corupere pasivă.

Pe parcursul documentării cazului, s-a stabilit că medicul ar fi pretins și primit remunerări, pentru acordarea sau grăbirea acordării serviciilor medicale pacienților neasigurați, în unele cazuri, chiar dacă aceștia dispuneau de poliță de asigurare. Potrivit declarațiilor pacienților, banii erau încasați personal sau prin intermediari, iar verificările au arătat că mijloacele bănești nu erau contabilizate.

Ofițerii și procurorii anticorupție au descins la domiciliul și în biroul de serviciu al bănuitului din Criuleni.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Все новости
 
Toate ştirile

Tag-uri

Proiecte