19 aprilie - este termenul limită pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar


19 aprilie - este termenul limită pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar
Până pe 30 martie 2018, urmează să fie constituie consiliile electorale de circumscripție electorală de nivelul al doilea (mun. Chișinău și Bălți), iar până pe 10 aprilie curent vor fi constituite consiliile electorale de circumscripție electorală de nivelul întâi (com. Leușeni, s. Nemțeni, com. Volovița, com. Jora de Mijloc, și com. Pîrliţa).

Potrivit unui comunicat de presă, după constituire, consiliile electorale de circumscripție urmează să stabilească data, locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor, anunțând despre aceasta nu mai târziu de 24 de ore după adoptarea hotărârii.

„Termenul limită pentru depunerea actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar este 19 aprilie 2018. Consiliul electoral de circumscripție efectuează înregistrarea sau refuză înregistrarea candidaţilor desemnaţi în alegeri în decursul a 7 zile de la data primirii actelor prezentate. După înregistrarea tuturor candidaților, consiliul electoral de circumscripție va publica integral lista acestora. În cazul alegerilor locale noi, agitația electorală/campania electorală începe pentru fiecare concurent din momentul înregistrării sale de către consiliul electoral de circumscripţie şi se încheie cu o zi înainte de ziua votării”, se mai spune în comunicat.


Publicat: 13:11 22/03/2018

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri