Țurcan: Democrații vor destabilizarea situației cu mâinile Președintelui și a PSRM


Țurcan: Democrații vor destabilizarea situației cu mâinile Președintelui și a PSRM
Președintele nu trebuie să destabilizeze situația în țară, refuzând numiri de miniștri în interesul democraților. Declarația a fost făcută de președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov în cadrul emisiunii ”Delo prințipa” la Accent TV.

Totodată, Diacov susține că Președintele, Parlamentul și Guvernul trebuie să prietenească. Iar pentru ca așa-numita prietenie să fie la cel mai înal nivel, Președintele nu trebuie să ia decizii, care nu sunt în interesul majorității de guvernare, în special a Partidului Democrat. Potrivit lui Diacov, dacă Igor Dodon ar fi aprobat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării, Curtea Constituțională nu ar fi tăiat din atribuțiile Președintelui, așa cum s-a întâmplat la 17 ocotmbrie.

”Președintele Igor Dodon știa foarte bine, la ce funcție este ales de către cetățeni. Și oamenii știau în ce funcție îl aleg. Igor Dodon trebuie să procedeze astfel, ca și mie să-mi placă, dar și celor care nu au votat pentru el. Iar această confruntare a adus la această decizie a Curții Constituționale. ”

La rândul său, deputatul PSRM, Vladimir Țurcan se arată convins că forțele pro-occidentale, cu mâinile Președintelui, intenționau să destabilizeze situația în țară și să repete evenimentele din 7 aprilie, 2009.

”Toate aceste acțiuni, începând de la tăierea din atribuțiile încă până la investirea în funcție a Președintelui și acțiunile ulterioare, inclusiv decizia Curții Constituționale, toate sunt parte a unui joc mare, sub denumirea de o tentativă de provocare, personal a Președintelui, a Partidului Socialiștilor. Toate aceste acțiuni se fac pentru a destabiliza situația cu mâinile Președintelui și a PSRM. Nu va fi așa ceva. Pentru că avem suficientă inteligență și noi știm că poporul la fel nu-și dorește așa ceva”, a menționat Vladimir Țurcan.

Amitim că șeful statului a declarat în repetate rânduri că nu va numi persoane neprofesioniste sau promovate de guvernare în funcții înalte de stat. În cadrul unui briefing, Igor Dodon a menționat că responsabilitatea pentru numirea lui Eugen Struza în funcția de ministru al Apărării de către speaker sau prim-ministru, va rămâne pe seama majorității de guvernare, însă Președintele nu va semna acest decret.Publicat: 12:33 20/10/2017

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri