Batrîncea: Problema transnistreană va fi soluționată (VIDEO)

Batrîncea: Problema transnistreană va fi soluționată (VIDEO)
Reintegrarea țării este singura soluție corectă a problemei transnistrene. Concluzia aparține deputatului PSRM, Vlad Batrîncea și a fost făcută după o ședință în acest sens, care avut loc săptămâna trecută la Moscova, în format trilateral. La eveniment au participat reprezentanții Rusiei, Moldovei și regiunii transnistrene. Părțile au abordat subiectele de ordin economic cu care se confruntă RM, oferind o atenție sporită soluționării diferendului transnistrean.

”Situația este foarte complicată, însă putem spune cu certitudine că atitudinea tuturor participanților la proces începe să se schimbe și convingem tot mai multe părți, că singira soluție de depășire a acestei situații, este reintegrarea țării”, a menționat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

De asemenea, alesul poporului a menționat că deși partea transnistreană, deoacamdată, nu este dipsusă să examineze posibilitatea reintegrării țării, tot mai mulți participanți ai procesului de negocieri dintre cele două maluri ale Nistrului, consideră că reunificarea țării nu este doar o soluție corectă, dar și singura în acest sens.”Proiectul de unificare a Moldovei va consolida politic țara noastră, va consolida statalitatea țării, a neutralității și cel mai important, va duce la creșterea economică”, a menționat Batrâncea.

Reprezentantul PSRM a mai adăugat că timp de un sfert de secol de existență a problemei transnistrene, țara a fost părăsită de un număr impunător de cetățeni de pe ambele maluri ale Nistrului, iar nivelul de viață al oamenilor s-a micșorat de patru ori. Potrivit socialistului, în cazul implimentării proiectului de unificare al țării, vor fi determinate principiile, potrivit cărora regiunea transnistreană va avea garanții clare în chestiuni economice, umanitare, culturale, etc., dar cu condiția că Moldova va deveni un stat unitar, care va desfășura o politică externă comună și va continua să dezvolte relații de încredere cu principalii parteneri strategici.

Все новости
 
Toate ştirile

Tag-uri

Proiecte