Fracțiunea PSRM a propus audierea ANRE cu privire la majorarea tarifelor


Fracțiunea PSRM a propus audierea ANRE cu privire la majorarea tarifelor
Deputatul fracțiunii Partdiului Socialiștilor, Vasile Bolea a propus includerea pe ordinea de zi a ședinței de plen a audierii conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică(ANRE) în legătură cu majorarea recentă a tarifelor la energia termică și energia electrică. Cu toate acestea majoritatea parlamentară nu a susținut această inițiativă.

De asemenea fracțiunea PSRM a solicitat și audierea raportului de activitate pentru anul trecut al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Documentul va fi audiat la ședințele viitoare ale Comisiei parlamentare permanente pentru economie, buget și finanțe.

Reamintim că, săptămâna trecută, Agenția Națională de Reglementare în sectorul energetic a urmat exemplul Gas Natural Fenosa și Termoelectrica, majorând prețurile pentru servicii.

Astfel, costul energiei electrice se va majora cu 7 bani sau 3,4% față de tarifele curente și va fi de 1 leu 99 bani. Trebuie remarcat faptul că în cerințele Gas Natural Fenosa a fost prevăzut prețul de 2 lei 16 bani.

La rândul său, energia termică de la Termoelectrica va deveni, de asemenea, mai scumpă, costul unei gigacalorii va fi de 1122 lei, în loc de tariful curent de 1068 de lei. Noul tarif va fi utilizat în următorul sezon de încălzire.


Publicat: 18:28 24/03/2017

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri