Marșul Memoriei a întrunit peste 15 mii de persoane din toate colțurile țării


Marșul Memoriei dedicat celei de-a 72-a aniversări de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă în cadrul operațiunii Iași-Chișinău a întrunit peste 15 mii de persoane. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Partidului Socialiștilor.

De menționat, că liderul PSRM, Igor Dodon a declarat că formațiunea va face totul pentru ca istoria și eroii care au eliberat Moldova să nu fie dați uitării.

La rîndul său, președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Zinaida Greceanîi și-a exprimat speranța că bărbații noștri nu vor fi nevoiți să participe la acțiuni militare pentru a apăra independența și suveranitatea țării noastre.

Mai mult, la Marșul Memoriei a participat și deputatul Dumei de Stat al Federației Ruse, Oleg Paholkov. Deputatul rus a declarat că astăzi este ziua eliberării Moldovei nu doar de fasciști, dar și de români, care au permis Germaniei să-și subjuge poporul moldovenesc.

Amintim că pe 24 august 1944 trupele sovietice au început una din cele mai strategice ofensive din istoria celui de-al Doilea Război Mondial – operațiunea „Iași-Chișinău”, care a dus la eliberarea Moldovei de trupele româno-fasciste și scoaterea României din război. Operațiunea Iași-Chișinău este considerată una din cele mai de succes operațiuni ale trupelor sovietice în cel de-al Doilea Război Mondial.


Publicat: 14:24 24/08/2016

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri