Energia electrică se ieftinește începînd cu 1 aprilie


Energia electrică se ieftinește începînd cu 1 aprilie
Începînd cu 1 aprilie, consumatorii finali vor plăti mai puțin pentru lumină. Decizia a fost luată de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, care a diminuat tariful la energia electrică în medie cu 10 la sută.

Astfel, consumatorii Gas Natural Fenosa vor achita un tarif mai mic cu 11 la sută. Cei conectaţi la reţelele de înaltă tensiune vor achita un tarif de 1 leu şi 48 de bani pentru un kilowatt/oră, tensiune medie – 1 leu şi 72 de bani, tensiune joasă – 1 leu şi 92 de bani.

Tariful pentru consumatorii din nordul ţării scade cu 8 la sută. Astfel, cei conectaţi la reţelele de înaltă tensiune vor achita 1 leu şi 82 de bani pentru un kilowatt/oră, tensiune medie 2 lei şi 4 bani, tensiune joasă - 2 lei şi 14 bani.

Potrivit reprezentanților ANRE, principalul factor ce a contribuit la reducerea tarifului la energia electrică pentru consumatorii finali a fost micșorarea prețului de achiziție a acesteia de la CE Moldovenească prin intermediul Companiei „Energocapital” cu 28 la sută.


Publicat: 16:23 13/03/2016

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri