Vladimir Țurcan: Partidul Socialiștilor va găsi o altă soluție pentru dizolvarea Parlamentului


Vladimir Țurcan: Partidul Socialiștilor va găsi o altă soluție pentru dizolvarea Parlamentului
În contextul deciziei Curții Constituționale, potrivit căreia Republica Moldova revine la alegerea președintelui țării prin vot direct, Partidul Socialiștilor va găsi o altă soluție pentru dizolvarea Parlamentului. Declarația aparține deputatului PSRM, Vladimir Țurcan.

”Noi am mizat pe faptul, că Parlamentul nu va acumula numărul necesar de voturi pentru alegrea președintelui țării, iar în rezultat va fi dizolvat. Acum vom căuta alte căi, care ar duce la dizolvarea organului legislativ. Poporul trebuie să obțină organizarea alegerilor anticipate prin alte metode”, a specificat Țurcan.

Deputatul socialist se arată convins că decizia Curții Constituționale a fost inițiată de anumite persoane, pentru a evita alegerile parlamentare anticipate.

”Decizia a fost cunoscută pentru unii. Este o bomboană, aruncată cetățenilor. Iar cutia cea mare merge mai departe”, a adăugat Țurcan.

Politicianul a mai menționat că, hotărîrea Curții Constituționale conține mai multe neclarități.

”Este vorba despre termenul de numire a datei alegerililor prezidențiale. În grabă nu a fost formulată corect fraza, și anume că, președintele ales este considerat acel candidat, care a acumulat nu mai puțin de 50 la sută din voturile alegătorilor. Asta înseamnă că în al doilea tur de alegeri trebuie să fie prevăzut, că președinte devine acel candidat, care a acumulat cele mai multe voturi”, a conchis deputatul PSRM.


Publicat: 12:36 05/03/2016

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri