Igor Dodon î-l invită pe Vladimir Voronin în PSRM: Doar dacă nu votează un guvern euro-unionist


Igor Dodon î-l invită pe Vladimir Voronin în PSRM: Doar dacă nu votează un guvern euro-unionist
Partidul Socialiștilor este gata să-l primească în rîndurile sale pe liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin. Declarația a fost făcută de liderul socialiștilor, Igor Dodon, menționînd că singura condiție impusă lui Voronin este să nu voteze pentru un guvern euro-unionist și să susțină desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Despre aceasta politicianul a vorbit într-un interviu.

„Am menționat încă în 2011, după alegerile locale. Am avut atunci discuții și cu domnul Voronin, că este necesar de schimbat ceva în interiorul partidului. Și am venit atunci cu unele pronosticuri mai proaste, că acest partid va avea doar de pierdut. Și, a propos, atunci am făcut o remarcă, în 2011 și i-am spus domnului Voronin: «Atunci când veți fi părăsit de toți și când partidul, practic, va fi la marginea prăpastiei, de dispariție, eu am să vă invit în Partidul Socialiștilor pentru meritele pe care le-ați avut». Și fac un apel către domnul Voronin: «Pentru unele din meritele pe care le-ați avut în perioada 2001-2008 ca președinte de stat, cu toate că au fost și unele greșeli, dar noi suntem gata să vă primim în Partidul Socialiștilor, ca membru de partid, în fracțiunea socialiștilor, așa că gândiți-vă bine. Doar în cazul când nu veți vota un guvern euro-unionist în următoarele luni și veți accepta alegerile parlamentare anticipate”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, liderul PSRM nu consideră, că plecarea celor 14 deputați din fracțiunea PCRM a fost posibilă fără acordul lui Vladimir Voronin.
„Ceea ce ține de alegerea domnului Voronin să meargă cu democrații sau nu, dânsul a declarat anterior că vrea să facă o fuziune cu acest partid. Atunci când a avut loc ieșirea masivă din fracțiunea comuniștilor, am mari dubii că acest lucru nu a fost coordonat cu Vladimir Nicolaevici, deoarece vedeam că Ghimpu, de exemplu, a declarat că nu poate vota împreună cu comuniștii. Și, probabil, era necesar un număr exact de 14 deputați ca să se configureze o nouă majoritate politică fără PLDM, fără socialiști și fără Voronin, și fără Partidul Comuniștilor. De aceea în cazul dacă Voronin va merge la această fuziune, atunci, în principiu pentru mine şi acum totul este clar, dar dacă va face acest pas atât de deschis, va intra în istorie ca acea persoană care a fost preşedintele ţării şi s-a culcat şi s-a pus în genunchi în faţa unor oligarhi”, a subliniat liderul socialiștilor.

Amintim, că 14 deputați din PCRM au părăsit formațiunea politică și au anunțat despre crearea Platformei Social-Democratice ”Pentru Moldova”. Aleșii poporului se pronunță pentru depășirea crizei politice, economice și sociale, pentru depolitizarea instituțiilor de stat, lupta cu corupția, bunăstarea oamenilor și consolidarea independenței și neutralității țării.
Publicat: 10:29 23/12/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri