Igor Dodon: Dacă nu se vor lua măsuri, vom recurge la demiterea conducerii "Termoelectrica" (VIDEO)


Se ia atitudine! În urma sutelor de mesaje ale locuitorilor municipiului Chișinău, care și-au exprimat nemulțumirea vizavi de faptul că au primit facturi cu prețuri majorate pentru încălzire pentru luna ianuarie, Președintele Igor Dodon a convocat astăzi la Președinție o ședință de lucru cu factori de decizie de la ”Termoelectrica”, primăria municipilui Chișinău și ”Moldova-Gaz” pentru a clarifica situația.

Șeful statului a menționat că în cazul în care în luna trecută s-au înregistrat temperaturi înalte, iar prețul la gazele naturale nu s-a majorat, nu este clar de ce oamenii trebuie să plătească mai mult pentru energia termică.

Pe de altă parte, reprezentanții „Termoelectrica” dau asigurări că toate calculele au fost corecte și doar câteva sute de blocuri au indicat facturi mai mari.

„Noi am analizat mai mult de 200 de blocuri locative, acolo depinde de mai mulți factori, nu a fost gestionată reglarea temperaturii, însă temperatura în sistem, livrată de noi este livrată 24 din 24, noi lucrăm pe un grafiic care nu lucrează nimeni, nici în Ucraina, nici România”, a declarat Veceslav Eni, director general SA "Termoelectrica".

Șeful statului a cerut efectuarea unei analize profunde a situației ce s-a creat. Dânsul a primit asigurări că factura pentru februarie o să fie cu 25-30 % mai mică, comparativ cu cea a anului trecut și cu cea a lunii precedente. Președintele a atenționat că, în caz contrar, va recurge la demiterea conducerii „Termoelectrica”.Опубликовано: 13:38 18/02/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: