Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor de Externe al Ungariei (VIDEO)


Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, care se află într-o vizită la Chișinău.

Șeful statului l-a salutat pe înaltul oaspete în țara noastră și a remarcat intensitatea dialogului politico-diplomatic moldo-maghiar care constituie un semnal de consolidare a relațiilor dintre statele noastre. În context, Igor Dodon a remarcat impulsionarea cooperării moldo-maghiare pe linie parlamentară, în contextul vizitei realizate în Ungaria a Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Președintele Dodon a exprimat gratitudine pentru menţinerea Moldovei în lista statelor prioritare pentru asistenţă a Ungariei, țară care a realizat în Republica Moldova peste 40 de proiecte în scopul promovării şi aprofundării cooperării economice şi politice.

Totodată, președintele moldovean a pledat pentru dinamizarea schimburilor comerciale. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 13 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 1,42% în comerțul total al țării noastre.

În context, Igor Dodon a menționat că actuala guvernare are o agendă ambițioasă de investiții în infrastructură și a încurajat agenții economici din Ungaria să participe în aceste proiecte.

Pe finalul întrevederii, șeful statului a salutat disponibilitatea Prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, de a efectua o vizită în Moldova în luna martie curent și a lansat inițiativa de a semna în cadrul acestei vizite un Acord de colaborare strategică dintre statele noastre.Опубликовано: 11:43 04/02/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: