Circa 40 de studenți moldoveni vor putea accesa burse oferite de statul ungar


Două acorduri de cooperare interministerială Republica Moldova-Ungaria au fost semnate astăzi, 4 februarie, la Chişinău, în cadrul vizitei de lucru a Ministrului Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó.

Documentele stabilesc că, din toamna anului viitor, circa 40 de studenți moldoveni vor putea accesa burse oferite de statul ungar. De asemenea, doi diplomați din Ungaria vor oferi asistență angajaților MAEIE în domeniul implementării legislației europene.

Acordurile au fost semnate de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó.

ACCENT TV amintește că la invitația Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, întreprinde astăzi o vizită de lucru în Republica Moldova.

Agenda oficialului ungar include și un șir de întrevederi cu Președintele Igor Dodon, Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, Prim-ministrul Ion Chicu, Ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi.


Опубликовано: 11:37 04/02/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: