Au avut o serie de furturi din locuințe, dar au fost prinși de polițiști


Un locuitor al raionului Ialoveni, în vârstă de 31 de ani, împreună cu un minor, de 17 ani, din Criuleni - membri ai unei grupări infracționale, sunt cercetați penal pentru o serie de furturi din locuințe. Suma prejudiciului se ridică la peste 280 de mii de lei.

În urma acțiunilor efectuate de Procuratura raionului Criuleni, de comun cu Inspectoratul de Poliție Criuleni și ofițerii Direcției Combaterea Crimei Grave a Inspectoratului Național de Investigații s-a stabilit că, timp de o lună, suspecții ar fi săvârșit o serie de furturi în mai multe sate din raionul Criuleni.

Suspecții acționau pe timp de zi, după un plan bine stabilit. Aceștia pătrundeau în case când proprietarii lipseau, prin efracție, forţând geamurile sau ușile din termopan de unde sustrăgeau bani, articolele din aur şi tehnică.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și de urmărire penală, bănuiții au fost localizați și reținuți.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților din Ialoveni și din municipiul Chișinău, unde aceștia ședeau în chirie, polițiștii au depistat și ridicat televizoare, articole din aur, telefoane mobile, covoare etc.

La demersul procurorilor, bărbatul a fost plasat în aret pentru 30 de zile, iar minorul este cercetat în stare de libertate.


Опубликовано: 09:38 04/02/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: