Operațiune de amploare desfășurată de procurori și vameși: Cinci persoane, reținute


Mai mulți membri ai unei grupări infracționale au fost reținuți în flagrant de procurori, în colaborare cu ofițerii Serviciului Vamal, în cadrul unui dosar de contrabandă. În urma perchezițiilor, au fost confiscate mărfuri în valoare de circa 2 milioane de lei.

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată pe parcursul a patru luni, fiind acumulat probatoriul necesar pentru incriminarea infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari.

Astfel, ca urmare a măsurilor speciale de investigații și a acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că bunurile erau procurate de la piața ”KM7” din orașul Odessa (Ucraina) și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control.

Trei membri ai grupării au fost reținuți în flagrant vineri, 31 ianuarie, în momentul descărcării mărfurilor la unul dintre garajele utilizate pentru depozitarea acestora.

Operațiunea a continuat cu 8 percheziții în mai multe depozite clandestine din capitală. În rezultat, au fost depistate mărfuri de larg consum în cantități mari, preponderent articole sanitare și de uz casnic, fără acte de proveniență. Descinderile s-au soldat și cu reținerea altor două persoane, care se presupune că ar fi organizatorii schemei de contrabandă.
Potrivit primelor estimări, valoarea loturilor ridicate este de 2 milioane de lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale a suspecților și identificării tuturor persoanelor implicate.

La demersul procurorilor, învinuiții au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 10 ani închisoare.


Опубликовано: 09:34 04/02/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: