ULTIMA ORĂ! Nistor Grozavu și mai mulți angajați ai Primăriei riscă până la 10 ani de închisoare


Mai mulți angajați și foști angajați ai Primăriei Chișinău, printre care și fostul viceprimar Nistor Grozavu, riscă ani grei de închisoare. Aceștia sunt bănuiți de escrocherie, falsificarea probelor și depăşirea atribuţiilor de serviciu mai multe persoane bănuite de escrocherie.

În cadrul cauzelor penale, pe lângă cei trei angajați din cadrul Primăriei municipiul Chișinău din această cauză penală, sunt vizate și alte persoane fizice și juridice.

Prin urmare, în urma măsurilor desfășurate, au fost reținute două persoane pentru un termen de 72 ore – fostul viceprimar Grozavu și un angajat al Direcției generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei municipiul Chișinău.

În rezultatul audierii, ambele persoane au colaborat cu organul de urmărire penală, fără ca să fie identificate temeiuri că aceștia vor împiedica efectuarea urmăririi penale, motiv pentru care a fost luată decizia de eliberare a acestora, cu aplicarea măsurii de nepărăsire și obligarea lor de a se prezenta la solicitarea organului de urmărire penală.

Totodată, a fost audiat în calitate de bănuit și un angajat din cadrul Primăriei municipiul Chișinău, care la momentul comiterii infracțiunii deținea funcția de șef interimar de secție.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate în cauzele penale riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.


Опубликовано: 14:23 20/09/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: