Igor Dodon: Ar fi bine ca în Republica Moldova să mai deschidem unul sau două aeroporturi internaționale! (VIDEO)


Ar fi bine ca în Republica Moldova să mai fie deschise unul sau două aeroporturi internaționale. O declarație în acest sens a dost făcută de Președintele Igor Dodon după Consiliul Suprem de Securitate, care s-a referit și la Aeroportul Internațional Mărculești care este un activ important al statului.

"Aeroportul Internațional Mărculești este un activ important al statului, care dispune și de infrastructura necesară. Câțiva ani în urmă s-a luat decizia de a crea acolo o zonă economică liberă, astăzi am solicitat informația de la conducerea aeroportului Mărculești, astfel, ca la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate să luăm decizia cum vom utiliza în interesele statului aceste active.

Vă amintiți că anterior eu am venit cu una din idei pe care am enunțat-o și astăzi colegilor din Guvern. Ar fi bine să mai deschidem un aeroport sau două internaționale în Republica Moldova. Unul la nord și unul la sud.

Dacă vom mai deschide unul sau două aeroporturi internționale în primul rând se va dezvolta infrastructura regională, iar în al doilea rând sunt ferm convins că în baza unor condiții de competivitate, de concurență vor și prețuri și mai joase decât ceea ce se întâmplă acum în Aeroportul Internațional Chișinău, care și deține monopolul", a declarat Igor Dodon.Опубликовано: 12:17 12/09/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: