Maia Sandu, după demisia Procurorului General: Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut!


Maia Sandu, după demisia Procurorului General: Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut!

După ce Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat joi, 11 iulie, că a semnat decretul de eliberare din funcţie a Procurorului General, Eduard Harunjen, în baza cererii de demisie depusă de acesta, prim-ministru Maia Sandu a venit cu un mesaj pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

"Chiar dacă și-a depus demisia, Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale.

Pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, pentru inacțiunea în ceea ce privește lichidarea schemelor infracționale comise de oamenii regimului, pentru lipsa de progres în recuperarea banilor furați și în pedepsirea făptașilor furtului bancar, pentru deposedarea de afaceri a celor care spuneau "nu" regimului, pentru multe alte fărădelegi comise de el personal și procurorii din subordine.

Precum am mai spus, următorul Procuror General trebuie să fie o persoană integră și independentă atât de politic, cât și de orice grupuri de interese, care ar fi în măsură să-i tragă la răspundere pe toți cei care au furat din banii publici, cât și să înceapă un proces veritabil de reformă a procuraturii. Nu avem dreptul să greșim încă o dată", a scris Maia Sandu.


Опубликовано: 15:11 11/07/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: