Vladimir Țurcan: Blocul ACUM se află în perioada post-electorală! (VIDEO)


Vladimir Țurcan: Blocul ACUM se află în perioada post-electorală! (VIDEO)

Blocul ACUM intenționează să îndeplinească promisiunile electorale făcute alegătorilor, însă stînd în opoziție și fără a avea ocazia reală de a schimba situația din țară în bine. Reprezentanții blocului ACUM au refuzat categoric și radical să participe la negocieri cu Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. În același timp, atât Maia Sandu, cât și Andrei Năstase, vorbesc neobosit despre nevoia urgentă de schimbare a puterii în țară. În cadrul emisiunii "Дело принципа" de la postul Accent TV, reprezentanții PSRM și ACUM s-au întâlnit față în față. Ale cui argumente au fost mai convingătoare?

"Mi se pare că astăzi blocul ACUM se află într-o anumită perioadă post-electorală. În sensul că cei de la ACUM încă nu știu ce vor", a spus Vladimir Țurcan.

Potrivit politicianului, reprezentanții blocului ACUM nu au adus nici un argument rezonabil pentru refuzul lor de a negocia și a crea o posibilă coaliție cu socialiștii, cu excepția promisiunilor electorale pentru alegătorii lor. Natura lipsită de logică a acțiunilor blocului ACUM este de asemenea explicată prin sarcini similare pe care forțele anti-oligarhice le-au stabilit în noul parlament. Anume - eliberarea instituțiilor statului, lupta împotriva corupției, generată de Partidul Democrat și alte nelegiuiri, ducând țara în haos.

"Noi, în acest caz, am sugerat: să vă spunem, dacă sunteți pentru statalitate, pentru neutralitate, pentru ca Moldova să fie, pentru ca ea să fie un stat neutru, astfel încât să putem începe să construim o stare de bine pentru popor, să ne întâlnim și să discutăm cum o facem. Aceasta este o abordare absolut pragmatică. Nimeni nu are majoritatea necesară în parlament, ceea ce înseamnă că trebuie să căutăm exact punctele de contact de unde să începem. Aceasta a fost esența propunerii noastre ", a spus Țurcan.

La rândul său, reprezentantul partidului "Acțiune și Solidaritate", Vladimir Bolea, a declarat că blocul ACUM, pe care îl reprezintă, nu va exista nicio împuternicire pentru a schimba ceva. Acesta este motivul pentru care așa-numita opoziție de dreapta a preferat să provoace o criză parlamentară.

"Am semnat un acord în luna decembrie că nu vom intra niciodată în nici o coaliție cu ei, noi nu vedem sens în aceste coaliții, pentru că, de fapt noi nu putem schimba nimic prin aderarea la coaliție cu Partidul Democrat sau Partidul Socialiștilor", - a spus Vladimir Bolea.Опубликовано: 13:11 15/03/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:
Проекты