Dodon: Parlamentul și Guvernul sunt protejații Occidentului

Dodon: Parlamentul și Guvernul sunt protejații Occidentului
Politicienii din Occident au trecut cu vederea tot dezmățul comis de actuala majoritate parlamentară și Guvern și trebuie să recunoască acest lucru. Declarația a fost făcută de Președintele Igor Dodon în cadrul conferinței de presă, în care șeful statului a prezentat raportul pentru 18 luni de mandat.

”Occidentul trebuie să recunoască faptul că actuala majoritate parlamentară şi actualul Guvern sunt cei pe care ei I-au sustinut 9 ani pe parcursul asa numitei “guvernari pro UE. Ei i-au răbdat, ei i-au crescut, ei le-au dat bani, ei i-au stimulat, au închis ochii la tot dezmăţul comis de aceştia. Dar, Occidentul nu doreşte să o recunoască. Uneori, am impresia că Bruxelles se conduce de norma biblică: Dacă cineva îţi dă o palmă, întoarce şi celălalt obraz”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, Președintele a subliniat că reacția oficialilor de la Bruxelles și Washington la anularea alegerilor locale din Moldova, a fost una superficială.

”Eu vreau să adresez o întrebare: cum credeți, dacă socialiștii, fiind la guvernare, ar fi anulat alegerile în Chișinău? Iar dacă Voronion ar fi anulat alegerile lui Chirtoacă în 2007, ce ar fi fost? Să vă spun care ar fi fost reacția Occidentului? Toți ar fi fost declarați persoane non-grata! Ar fi fost interzisă intrarea pentru dicatatură! Ar fi fost anulat regimul liberalizat de vize! Ar fi denunțat Acordul de Asociere! Iar acum ce s-a întâmplat? Eu vă spun! Timp de 9 ani, Bruxelles îi susține, pentru că ei sunt politicieni proeuropeni”, a declarat șeful statului.Опубликовано: 12:59 04/07/2018

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:
Проекты