Decizia ANRE de majorare a prețului la carburanți a fost suspendată de instanța de judecată

Decizia ANRE de majorare a prețului la carburanți a fost suspendată de instanța de judecată
Decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică de majorare a prețurilor plafon la benzină și motorină a fost suspendată prin hotărîrea judecatoriei Buiucani.

Reprezentanții ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), în comun cu Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieței au atacat ANRE în instanța de judecată cerând anularea deciziei prin care au fost stabilite noi prețuri la carburanți, mai mari cu 34 de bani pentru un litru de benzină, și cu 32 de bani pentru un litru de motorină.

Cei de la Ministerul Economiei spun că revizuirea prețurilor plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale „constituie subiect de interes public, aceasta urmând să fie precedată de operațiunea privind consultarea publică”.

De asemenea, în scrisoarea de chemare în judecată se menționează că pot fi încălcate drepturile și interesele legitime ale consumatorului.

Amintim că, acum două săptămâni, autoritatea a scumpit carburanții cu peste 60 de bani. Ulterior, după ce au fost anunțate proteste, ANRE și-a anulat propria decizie și a revenit la prețurile plafon mai vechi.


Опубликовано: 09:56 13/06/2018

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:
Проекты