Veaceslav Ioniță: Economia Moldovei este de trei ori mai slabă decât ar putea fi

Veaceslav Ioniță: Economia Moldovei este de trei ori mai slabă decât ar putea fi
Republica Moldova se află nu în cea mai bună situație pentru finanțare din cauza mai multor factori: contextul politic, dar și capacitatea scăzută de a puncta prioritățile. Opinia a fost exprimată de expertul economic IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță în cadrul unei emisiuni la televiziunea publică.

”Uniunea Europeană a creat un sistem, care permite ca prețurile să fie corecte. Acolo nici un cetățan nu are îndoială că, prețul pe care îl achită, ar putea fi incorect. În Republica Moldova, documentul privind reglemnatrea în energetică conține mai multe lacune, iar Uniunea Europeană, demult ne-a spus: ”Oameni buni, până când nu veți face ordine pe piața, cetățenii vor avea sentimentul că sunt jefuiți””, a menționat Veaceslav Ioniță.

Expertul a menționat că Republica Moldova este una din cele mai sărace țări din Europa, având câte 4500 de dolari per cap de locuitor. În Chișinău, însă, produsut intern brut alcătuielte 11 000 de dolari, în timp ce în alte regiuni, acesta este de 2500.

”Suntem cei mai săraci, însă dacă e să primim mai profund, Chișinăul dacă ar fi țară, ocupă o poziție înaltă, în timp ce regiunile se afla la celălat capăt al topului”, a menționat expertul.Опубликовано: 13:00 18/05/2018

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:
Проекты