Programările de urgență pentru examenul de obținere a permisului se fac exclusiv online


Programările de urgență pentru examenul de obținere a permisului se fac exclusiv online
Programările de urgență pentru probele teoretică și practică de susținere a examenului pentru obținerea permisului de conducere se fac, începând cu 19 aprilie, exclusiv online. Un ordin în acest sens a fost semnat de către directorul Agenției Servicii Publice, Serghei Railean, transmite IPN.

Viitorii șoferi se pot programa accesând pagina web www.programări.registru.md sau prin intermediul paginii oficiale a ASP www.asp.gov.md. Perioada maximă de programare urgentă la examen nu poate depăși trei zile la proba solicitată, începând cu ziua ulterioară adresării online. Costul serviciului este de 300 de lei.

Potrivit directorului ASP, odată cu implementarea serviciului „Programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere”, se reduce la maxim implicarea factorului uman în procesul de examinare a viitorilor șoferi”.

La proba practică sunt admise doar persoanele care au susținut examenul teoretic. Cei care au obținut calificativul „respins” pot susține un nou examen numai după o perioadă de cel puțin cinci zile calendaristice, pentru proba teoretică, și zece zile calendaristice pentru proba practică. Din 13 aprilie, rezultatul admis la proba teoretică este valabil timp de un an.

Serviciul gratuit „Programare prealabilă la examenul de obținere a permisului de conducere” rămâne în vigoare și poate fi solicitat prin telefon, online sau direct la subdiviziunea teritorială.


Опубликовано: 11:17 20/04/2018

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: