Dodon: Conflictul din Siria trebuie soluționat pe cale politică

Dodon: Conflictul din Siria trebuie soluționat pe cale politică
Republica Moldova condamnă acțiunile militare în Siria și pledează pentru desfășurarea unei investigații internaționale pentru a evita agravarea conflictului. Declarația a fost făcută de Președintele Igor Dodon pentru agenția TASS.

”Republica Moldova condamnă folosirea armelor chimice și pledează pentru crearea unei misiuni internaționale care ar efectua o investigație independentă asupra presupusului atac chimic în orașul sirian Duma. Atacul cu rachete, întreprins de SUA, Marea Britanie și Franța până la efectuarea unei investigații detaliate, a fost unul ilegal" — a declarat Dodon.

Totodată, Igor Dodon susține că escaladarea conflictului din Siria ar pune în pericol întregul proces de reglementare pașnică fapt care poate duce la un conflict militar interstatal, și să se extindă și în afara regiunii de conflict.

Amintim că SUA și aliații din NATO: Marea Britanie și Franța, au atacat sîmbătă dimineață Siria.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei. Majoritatea rachetelor au fost doborâte de sistemul sirian de apărare aeriană.

Președintele rus, Vladimir Putin, a calificat atacul cu rachete asupra Siriei drept act de agresiune împotriva unui stat suveran.


Опубликовано: 09:32 17/04/2018

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:
Проекты