Un nou dosar penal pe numele lui Vlad Filat

Un nou dosar penal pe numele lui Vlad Filat
Procuratura Anticorupție a deschis un nou dosar penal pe numele ex-Prim-ministrului Vladimir Filat, condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupție, trafic de influență și implicare în furtul miliardului din sistemul bancar al țării. Procurorii acceptă să ofere detalii doar în scris, după formularea unei solicitări de informații.

Astfel, Vlad Filat, care urma să-și ispășească pedeapsa în închisoarea de la Lipcani, va rămâne în Penitenciarul nr. 13, deoarece transportarea acestuia din nordul țării, ar genera cheltuieli suplimentare în bugetul de stat.

„Dlui figurează ca parte într-un nou dosar penal, vă daţi seama că Penitenciarul din Lipcani este unul foarte îndepărtat pentru ca să-l transporţi sistematic la solicitarea organelor de urmărire penală. Sunt nişte costuri mari. În penitenciarul nr. 13 însă există un sector care permite deţinerea unor asemenea categorii de persoane, îl deţinem aici ca să nu facem cheltuieli suplimentare de transportare”, a men’ionat reprezentantul DIP pentru zdg.md.


Опубликовано: 15:37 12/01/2018

Link

Облако тегов

Проекты