Rusia reacționează după ce legea antipropagandă a fost promulgată de autoritățile moldovenești

Rusia reacționează după ce legea antipropagandă a fost promulgată de autoritățile moldovenești
Legea cu privire la interzicerea difuzării pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informative și politice rusești, este catalogată drept un act de discriminare a mass-media din Federația Rusă. Așa a reacționat Ministerul de Externe al Rusiei, după promulgarea de către democrați, a Legii pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului.

„Cu regret, constatăm că acest document discriminează deschis presa rusă și are un caracter consecvent. Aceasta este un nou atac anti-rus al majorității parlamentare. Din partea noastră, confirmând angajamentul internațional privind principiul reciprocității, ne rezervăm dreptul să întreprindem măsuri de răspuns. Ar fi interesant să auzim aprecierea reprezentanților oficiali ai instituțiilor europene cu privire la modul în care un astfel de angajament plin de zel al autorităților moldovene de a curăța spațiul informațional al țării corespunde valorilor europene”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Amintim că Legea antipropagandă a fost promulgată de speakerul Andrian Candu, după ce Igor Dodon a fost suspendat temporar din funcție, pentru că a refuzat să promulge această lege.


Опубликовано: 12:37 11/01/2018

Link

Облако тегов

Проекты