Liberal-democrații vor schimbarea sintagmei „limba moldovenească” cu sintagma „limba română”

Proiectul de lege cu privire la modificarea art. 13 din Constituție a fost expediat Curții Constituționale. Președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu a declarat că majoritatea proeuropeană intențioenază să modifice sintagma „limba moldovenească” cu sintagma „limba română”. Potrivit lui Deliu, astfel va fi stabilit ”adevărul istoric”.

„Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova a inițiat procedura de modificare a articolului Constituției și anume schimbarea sintagmei „limbă moldovenească cu grafie latină” în „limba română”. Am dorit să stabilim un adevăr istoric. Ne bucură faptul că astăzi am reușit să colectăm numărul necesar de semnături, pentru ca proiectul să fie expediat la Curtea Constituțională. Astăzi fracțiunea PLDM va expedia la Curtea Constituțională proiectul pentru avizare și sperăm ca în timpul apropiat vom purcede cu ajutorul tuturor deputaților la modificarea acestui articol din Constituție”, a declarat Tudor Deliu.

Documentul a fost semnat de 34 de deputați.

Amintim că șeful statului Igor Dodon, a condamnat în repetate rânduri, intenția majorității de guvernare cu privire la schimbarea denumirii limbii de stat, calificând-o drept o idee unionistă, care trebuie interzisă prin lege.Опубликовано: 14:01 12/10/2017

Link

Облако тегов

Проекты