Igor Dodon va propune o inițiativă legislativă prezidențială cu privire la revenirea la pachetul social pentru militari


Igor Dodon va propune o  inițiativă legislativă prezidențială cu privire la revenirea la pachetul social pentru militari
Igor Dodon, comandantul suprem al forțelor armate, a convocat astăzi, în premieră, o ședință de lucru cu comandanții comandamentelor și unităților militare ale Armatei Naționale și cu șefii de direcții a Ministerului Apărării și a Marelui Stat Major.

În cursul dialogului, părțile au discutat despre situația la zi, planurile de perspectivă în vederea dezvoltării Armatei Naționale precum și despre activitățile militarilor în vederea asigurării și îndeplinirii misiunilor constituționale. Șeful statului consideră că astfel de întruniri trebuie să se desfășoare cu regularitate.

În cadrul ședinței, președintele țării a făcut unele aprecieri, inclusiv cu privire la ultimele evenimente care au avut loc în interiorul Ministerului Apărării și în ceea ce ține de participarea la exerciții militare.

Igor Dodon a subliniat că apărarea integrității teritoriale a țării este misiunea de bază a Forțelor Armate, iar respectarea prevederilor legale, a cerințelor regulamentelor militare și a ordinelor, este imperativul de care trebuie să se conducă militarii.

În urma discuțiilor, Președintele Republicii Moldova a solicitat stoparea oricăror măsuri de redimensionare sau redislocare a unităților militare pînă la aprobarea unui plan complex de dezvoltare a Armatei Naționale.

”Am specificat că ultimii 9 ani armata a fost practic uitată, iar militarii lipsiți de garanțiile sociale care li se cuvin. În acest context, pînă la sfîrșitul săptămînii, voi semna o inițiativă legislativă prezidențială cu privire la revenirea la pachetul social pentru militari. Sunt și alte inițiative și propuneri care le voi prezenta în curînd pentru a motiva militarii și pune în valoare Armata Națională”, a declarat șeful statului.

Comandantul supreme al forțelor armate a menționat că este nevoie de reformat cardinal Ministerul Apărării, iar în fruntea acestuia trebuie să fie un profesionist în domeniul militar, o persoană integră și un patriot al ţării sale.

”Am criticat dur participarea militarilor la exercițiile militare în acest sens ordinele Comandantului suprem trebuie executate. Am reiterat că Moldova e un stat neutru și sunt categoric împotrivă ca soldații moldoveni să fie piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est” a subliniat Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a reiterate că în calitate de comandant suprem al forțelor armate, dar și de președinte al țării va acționa ferm în apărarea păcii și a securității naționale și nu va admite aderarea Republicii Moldova la niciun bloc militar din afara țării.


Опубликовано: 13:50 04/10/2017

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: