Președintele RM: Pentru ce militarii moldoveni participă la aplicații într-o țară unde este război (VIDEO)


Președintele RM: Pentru ce militarii moldoveni participă la aplicații într-o țară unde este război (VIDEO)
Actuala guvernare democrată este dispusă să execute orice indicație a partenerilor politici de peste Ocean, al căror scop principal este să alipească armata moldovenească la garnitura NATO, fie și neoficial, și să o implice în eventuale confruntări cu tentă geopolitică. Declarația a fost făcuytă de Igor Dodon în cadrul unui briefing.

”În premieră în Republica Moldova, Guvernul a dat indicații forțelor armate, contrar poziției comandantului suprem. Vă place sau nu Președintele țării, mă refer celor de la Guvern, dar este Președintele, care este ales de întreg poporul Republicii Moldova, care are atribuții constituționale foarte clare. Vreau să vă amintesc că conform art. 2 din Constituție, cea mai gravă încălcare este uzurparea puterii în stat”, a declarat Igor Dodon.”Pe parcursul ultimelor luni în calitate de comandat al forțelor armate, eu nu am permis participarea militarilor moldoveni la mai multe exerciții militare. Mesajul a fost unul foarte clar – atît timp cât nu este conducere la ministerul Apărării, la exerciții militare nu va pleca niciun ostaș, dar la orice alte activități – miisuni de pacificare, stagieri, poftim, nici o problemă. Mai mult decât atât, să participe militarii moldoveni la exercițiile militare NATO? Noi suntem o țară neutră. Mai mult, să participe la exerciții militare într-o țară unde au loc conflicte armate? Stimați cetățeni, în Ucraina este război, Doamne fereșete de o provocare. Pentru ce pleacă soldații noștri încolo?”, a menționat șeful statului.

De asemenea, Președintele se întreabă din ce surse financiare, Guvernul a finanțat trimiterea militarilor moldoveni în Ucraina, în condițiile în care susține că nu are bani pentru majorarea salariilor și pensiilor.

În final, Igor Dodon a menționat că consilierii prezidențiali pentru probleme juridice pregătesc documeentele necesare pe marginea acestui incident, care vor fi depuse la Curtea Constituțională.


Опубликовано: 11:51 08/09/2017

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: