Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a susținut inițiativa Președintelui cu privire la micșorarea impozitului pentru moștenire


Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a susținut inițiativa Președintelui cu privire la micșorarea impozitului pentru moștenire
Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a susținut inițiativa Președintelui RM, Igor Dodon cu privire la micșorarea impozitului pentru moștenire. Documentul a fost prezentat de consilierul prezidențial pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi.

Astfel, consilierul a menționat că impozitul pentru moștenire este exagerat, nejustificat și nu corespunde intereselor oamenilor, dar și posibilităților financiare ale pensionarilor, invalizilor și moștenitorilor de gradul I.

Potrivit proiectului de lege, impozitarea succesorilor de gradul I, care au o prioritate evidentă față de ceilalți moștenitori, trebuie să fie impozitați simbolic. Astfel, tarifele pentru notificarea testamentelor și certificatelor de moștenire, dar și serviciile notarului nu trebuie să depășească o mie de lei.

Luînd în calcul toate argumentele prezentate, membrii Comisiei parlamentare au dat aviz pozitiv inițiativei Președintelui. Astfel, proiectul de lege va fi examinat la una din următoarele ședințe ale Parlamentului.
Опубликовано: 11:41 26/04/2017

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: