Dodon: În calitate de Președinte al RM, voi asigura participarea reprezentanților moldoveni la toate ședințele CSI și voi participa personal la summit-ul șefilor de stat din CSI


Dodon: În calitate de Președinte al RM, voi asigura participarea reprezentanților moldoveni la toate ședințele CSI și voi participa personal la summit-ul șefilor de stat din CSI
Președintele Republicii Moldova a comentat decizia regimului de guvernare de a nu participa la Adunarea Parlamentară a CSI.

Șeful statului a calificat această decizie, drept o eroare. Potrivit politicianului, CSI este o structură regională importantă și Moldova trebuie să acorde importanță posibilităților și mecanismului, accesibile în cadrul cooperării cu țările CSI.

”Evident, că această decizie a fost luată nu în interesele statului și poporului moldovenesc, dar în interesul conducerii Partidului Democrat și majorității parlamentare controlată de această formațiune ”, a menționat Igor Dodon.

Președintele a declarat că delegația RM, în frunte cu liderul PSRM, Zinaida Greceanîi va participa la ședințele Adunării Parlamentare a CSI de la Sankt Petersburg și va reprezenta țara naostră la cel mai înalt nivel.

”Am venit cu inițiativa, ca Moldovei să-i fie oferită președinția în cadrul CSI în anul 2018 sau cel târziu în 2019. (Amintesc, că în 2016, Timofti a refuzat deținerea președinției, planificată pentru anul 2017). Știu, că o decizie prealabilă în acest sens a fost deja luată în cadrul Comitetului executiv al CSI. În calitate de Președinte al RM, voi asigura participarea reprezentanților moldoveni la toate ședințele CSI și personal voi participa la summit-ul șefilor de stat din CSI, care va avea loc în octombrie, curent, la Moscova”, a conchis Igor Dodon.


Опубликовано: 14:46 23/03/2017

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: