Profitul ANRE în 2015 a depășit 12 milioane de lei (VIDEO)


Profitul ANRE în 2015 a depășit 12 milioane de lei (VIDEO)
Veniturile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică în anul 2015 s-au ridicat la peste zece milioane de lei. Și asta în timp ce majoritatea populației țării se află în pragul sărăciei și cu greu își achită facturile pentru serviciile comunale. Astfel, profitul net al ANRE pentru anul precedent alcătuiește 12,4 milioane de lei, iar anul curent acest indice urmează să crească pînă la 16,5 milioane de lei. Informația a fost făcută publică de șeful ANRE, Sergiu Ciobanu în cadrul ședinței comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe.

Potrivit conducerii ANRE, anul curent sunt planificate venituri în sumă de peste 38 milioane de lei. Și asta în condițiile în care, cheltuielile se cifrează la doar 21 de milioane, iar o parte din acești bani ar putea să nu fie cheltuiți.

”Vedem rapoartele doar la capitolul cheltuieli, cifre ciudate – 21 de milioane 600 mii au fost prevăzute pentru 2015, însă timp de 11 luni au fost cheltuite doar 14 milioane. Și dvs. susțineți, că pentru anul 2016 iarăși aceeași cifră? Dar cum rămîne cu veniturile? Ce creșteri prevedeți la capitolul venituri, deoarece este foarte important”, a menționat deputatul PSRM în cadrul ședinței comisiei parlamentare de profil.

”Pot să vă spun, că anul trecut, veniturile au fost acumulate în mărime de 34 de milioane. Anul curent, luînd în calcul noua lege care a intrat în vigoare, planificăm să obținem venituri în mărime de 38 de milioane”, a răspuns directorul ANRE, Sergiu Ciobanu.În cadrul discuțiilor, șeful ANRE a comunicat, că o parte din veniturile acumulate sunt direcționate pentru achitarea salariilor angajaților întreprinderii. Sergiu Ciobanu a solicitat lista salariilor angajaților ANRE, însă reprezentanții majorității parlamentare s-au grăbit să încheie discuția la acest subiect.

”Fiecare instituție, subordonată Parlamentului trebuie să prezinte un raport, pentru că noi votăm pentru acest buget. Toți cunosc doar din auzite, care sunt salariile directorilor ANRE”, a menționat deputatul Alexandr Banicov.

De menționat, că potrivit directorului ANRE, Sergiu Ciobanu, venitul anual oficial al său de la locul de muncă în anul 2014 a alcătuit 700 de mii de lei. Adică, salariul lunar al funcționarului a fost de peste 58 de mii de lei. Totodată, potrivit mass-media, salariile celorlalți 4 directori ai agenției este d epeste 50 de mii de lei.


Опубликовано: 19:14 03/02/2016

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: