Iată și primul candidat la șefia BNM


Iată și primul candidat la șefia BNM Funcţia de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei nu este pe placul moldovenilor, chiar dacă au trecut mai bine de două săptămâni de la anunţarea concursului deschis pentru acest post, doar o persoană s-a arătat interesată și şi-a depus dosarul, candidând la șefia BNM. Este vorba despre economistul Sergiu Iachim. În 2010, el a participat în calitate de candidat independent la alegerile parlamentare.

Din aprilie 2014, Iachim activează în calitate de consultant de riscuri financiare în cadrul companiei Aquila Risk Solutions din Luxemburg.

Amintim că dosarele care vor fi depuse trebuie să conţină cererea candidatului, CV, copia buletinului de identitate, copiile diplomelor de studii, copia carnetului de muncă sau alte acte care dovedesc vechimea în muncă de cel puţin 10 ani în domeniul financiar-bancar, declaraţia privind conflictul de interese. Totodată, candidaţii trebuie să prezinte o viziune privind situaţia din sistemul financiar-bancar.

Menționăm că termenul limită pentru selectarea şi prezentarea candidatului pentru funcţia de Guvernator al BNM Preşedintelui Parlamentului este 6 noiembrie 2015.

Amintim că funția de guvernator al Băncii Naționale a devenit vacantă în data de 21 septembrie, curent, după ce Dorin Drăguțanu și-a dat demisia împreună cu adjunctul său Marin Moloșag. Motivând această decizie prin faptul că este victima unor presiuni politice, ceea ce l-a și făcut să părăsească fotoliul de șef al BNM.

Sursa: Flux.md


Опубликовано: 13:14 27/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: