Candu: PDM ar putea vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț


Candu: PDM ar putea vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleț Președintele Parlamentului Andrian Candu nu exclude că PDM ar putea vota, în anumite condiţii, moţiunea de cenzură înaintată de PSRM. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către vicepreşedintele PDM în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul e televiziune „Publika TV”.

“Ne deranjează atitudinea agresivă a celor din PLDM. I-am simţit în ultimul timp cu un picior în afara alianţei. Lasă Filat să-şi demonstreze nevinovăţia, dacă are posibilitatea s-o facă, dar nu membrii partidului său. Dacă Streleţ va continua să pună mai presus interesele partidului, mi-i teamă că am putea vota moţiunea de cenzură”, a declarat speakerul.

Pe lîngă aceasta, Andrian Candu a spus că Valeriu Streleţ va trebui să se deculpeze în faţa Parlamentului privind posibila sa implicare în furturile din sistemul bancar, ”Dl Streleţ va trebui să aducă dovezi la şedinţa de joi, când se va discuta moţiunea de cenzură. Orice suspiciune legată de corupţie trebuie să ne alarmeze”, a mai adăugat speakerul.

Amintim că joia trecută fracțiunea Partidului Socialiștilor din Parlamentul RM a înregistrat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Valeriu Streleț.

Moțiunea a fost înregistrată cu primele semnături ale liderului fracțiunii PSRM Igor Dodon împreună cu liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin după care semnăturile celorlalți deputați ai ambelor formațiuni politice.

“Astăzi am făcut încă un pas spre atingerea obiectivelor trasate de socialiști. Demisia Guvernului Streleț. Moțiunea de cenzură împotriva celui de-al patrulea guvern antipopular din 2009 încoace a fost înregistrată prin semnaturile a 42 de deputati socialiști și comuniști. Săptămîna viitoare acest Guvern va fi demis, iar prietenul lui Filat nu va ajunge nici la 100 de zile”, a declarat Igor Dodon.


Опубликовано: 12:21 27/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: