Documentele secrete ridicate la domiciliul liderului PLDM: ”Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”!


Documentele secrete ridicate la domiciliul liderului PLDM: ”Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”! Procuratura Anticorupţie a expediat Procuraturii Generale un demers prin care a solicitat investigarea circumstanţelor în care, documente ce conţin informaţii despre monitorizarea acţiunilor de protest din centrul capitalei, se aflau la domiciliul deputatului Vladimir Filat, comunică Actualități.md.

Potrivit PG, este vorba despre documente ce conţin date privind identitatea organizatorilor şi persoanelor care participă la proteste, descrierea cronologică a acţiunilor propriu-zise ale acestora, dar şi informaţii privind monitorizarea unor politicieni.

Presupunerea procurorilor că aceste acte provin de la Ministerul Afacerilor Interne rezultă din conţinutul informaţiei, precum şi din textul de pe plicurile în care au fost depistate documentele – „Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”.

Procuratura Generală urmează să decidă asupra subdiviziunii care va investiga acest caz, într-o procedură separată şi asupra eventualităţii audierii funcţionarilor din instituţiile care au pus la dispoziţie informaţia.

Amintim că, mai multe documente, inclusiv cu „acces restricţionat”, au fost depistate şi ridicate în timpul percheziţiilor efectuate de procurori la domiciliul lui Vladimir Filat, învinuit de comiterea unor infracțiuni de corupție și trafic de influență.


Опубликовано: 12:36 22/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: