PSRM a propus un proiect de lege privind interzicerea cazinourilor


ÎPSRM a propus un proiect de lege privind interzicerea cazinourilor În cadrul ședinței de astăzi a comisiei parlamentare pentru agricultură și industrie alimentară, parlamentarii au discutat și au aprobat un proiect de lege elaborat de către deputatul Partidului Socialiștilor RM Vladimir Odnostalco.

Astfel, socialiștii propun adugarea unor amendamente la legea existentă în acest sens. În special, este vorba despre majorarea limitei de vîrstă a participanților la jocurile de noroc de la 18 ani la 21 de ani.

"În calitate de efect la majorarea vîrstei participanților din 18 la 21 de ani, va crește nivelul de responsabilitate / conștientizare a sursei de venit pentru participarea la jocuri de noroc, care va reduce numărul de incidente de conflicte familiale provocate de iresponsabilitatea și neglijența în pierderea surselor da venit de către tineri în special studenților", se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

Mai mult, deputatul socialist a propus schimbarea locațiilor sălilor de jocuri de noroc. "Ne propunem ca toate aceste săli de jocuri, indiferent de profilul lor, să se afle în afara punctelor locative, la o distanță de cel puțin 10 km", a spus Odnostalco.

"Limitări / restricții privind amplasarea sălilor de jocuri de noroc, cu un nivel ridicat de acces (de obicei în centrul orașului, în conformitate cu experiența națională în vigoare), reduce probabilitatea unei decizii de a participa la jocuri de noroc, în special persoanelor cu un venit minim de existență, care nu pot merge la periferia localităților suburbane", se mai spune în document.

Pe lîngă aceasta, proiectul de lege include o prevedere de stabilire a ratelor admise (minime și maxime).

"În Moldova acum există mai mult de 5000 de persoane dependente de jocurile de noroc. Acești oameni își pierd zilnic nu numai banii, dar, de asemenea proprietățile puse sub ipotecă. Pentru ca acest lucru să nu aibă loc, noi am stabilit rata maximă pentru fiecare tip de jocuri de noroc.

a) jocul de noroc - suma minimă - 20 lei, suma maximă - 400 lei;

b) pariu - suma minimă - 50 lei, suma maximă - 500 lei;

c) jocuri de îndemînare - suma minimă - 50 de lei, suma maximă - 500 lei.

Limitarea participării la jocurile de noroc după principiul sumei de bani va "filtra" participanții, în funcție de venit și statut social, reducerea riscului unor eventuale conflicte distructive în "familie care este - unitatea de bază a societății", a conchis deputatul socialist.


Опубликовано: 16:46 21/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: