Usatîi: Prin arestarea lui Filat nu se va reuşi potolirea protestelor.


Usatîi: Prin arestarea lui Filat nu se va reuşi potolirea protestelor. Despre aceasta a scris liderul Partidului Nostru, primarul de Bălți Renato Usatîi, pe o rețea de socializare. Usatîi susține că prin arestarea liderului PLDM Vladimir Filat, autorităţile nu vor reuşi să potolească din intensitatea protestelor.

„Am fost la Orhei, la înmormântarea unui prieten. Am revenit în orăşelul corturilor. Protestele noastre vor continua. Noi nu vom renunţa până când vom reuşi să distrugem acest sistem. Vom acţiona. Astăzi, le este clar tuturor că, prin arestarea lui Filat nu se va reuşi potolirea protestelor. „Protestatarii din faţa Parlamentului nici nu au de gând să renunţe. Singura cale pentru salvarea Moldovei sunt alegerile anticipate. Unele demisii şi arestări nu schimbă starea lucrurilor. Sistemul, care devorează ţara, continuă să funcţioneze. Moldova are nevoie de purificare. Ceea ce se întâmplă aici este o ruşine pentru toată comunitatea europeană. Ne adresăm misiunilor diplomatice, acreditate în ţară, Uniunii Europene şi Consiliului Europei, secretarul general al căruia recent a numit Moldova stat capturat. Noi cerem o reacţie clară şi tranşantă la ceea ce se întâmplă. Dacă diplomaţii occidentali consideră că arestul lui Filat a eliberat într-un fel Moldova din captivitate, să spună asta. Dacă nu, dacă patronilor europeni le-a mai rămas măcar ceva european, atunci trebuie să dea o apreciere adecvată situaţiei existente şi să refuze orice susţinere a acestui regim”, a punctat liderul PN Renato Usatîi.

Amintim că liderul PLDM, Vlad Filat a fost reținut fiind învinuit pentru acte de corupție și trafic de influență, iar Shor benificiază de protecție specială în dosar. Ieri judecătorii au decis să-l plaseze pe liderul PLDM Vlad Filat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile.


Опубликовано: 13:26 19/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: