Ceban către Chirtoacă: Vă vom aduce «surprize» în primărie de atâtea ori de câte ori veți încălca legea


Ceban către Chirtoacă: Vă vom aduce «surprize» în  primărie de atâtea ori de câte ori veți încălca legea În această dimineață, deputații și consilierii socialiști au demontat din nou gardul din jurul unei construcții ilegale, relatează Actualități.md.

Este vorba despre construcția, care se desfășoară pe strada Dimo ​1/1, în zona parcului, și afectează trotuarul și carosabilul. Potrivit PSRM, lucrările se desfășoară după proiectul companiei Aureliei Carpov, soția arhitectului șef al Chișinăului Ion Carpov. Autorizația de construcție a fost semnată de către acesta. Socialiștii susțin că activitatea se desfășoară cu încălcări ale legii, și în acest sens deja a fost depusă o sesizare în instanța de judecată.

"Am văzut că săptămâna trecută domnul Grozavu (n.red.vice-primarul mun. Chișinău Nistor Grozavu) a primit Ordinul Gloria Muncii. Iată premiul lui adevărat (n.red. gardul de la construcția ilegală) toată această mizerie, pe care a făcut-o în Chișinău împreună cu Chirtoacă și o bandă de impostori și hoți", declarat președintele fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban.

Deputații PSRM au planificat să aducă o parte din gard direct la ședința serviciilor primăriei și să i-l înmîneze personal lui Grozavu, însă, în ciuda faptului că ședința ar trebuie să fie publică, reprezentanții instituției s-au închis în sala de ședință iar la intrarea a fost aliniată poliția. Oamenii legii au blocat intrările și la birourile personale ale primarului și viceprimarului.

Președintele fracțiunii PSRM din CMC Ion Ceban l-a avertizat public pe primarul Dorin Chirtoacă că surprizele precum cea din această dimineață, se vor repeta de atîtea ori de cîte ori Chirtoacă va încălca legea. "Vrem sa vedem în aceasta joi cele 600 de dosare penale, despre care cineva a declarat în Parlament. Vrem să vă vedem alături de Filat acolo unde și trebuie să fiți. Pe dumneavoastră și pe slugile d-stră din primărie", a mai adăugat Ceban.

Socialiștii din nou au făcut un apel către reprezentanții tuturor fracțiunilor din CMC cu solicitarea de a introduce în mod urgent pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Municipal Chișinău, moratoriu cu privire la construcțiile problematice din capitală. "În special, la cele care se desfășoară pe terenuri de joacă, teritoriile grădinițelor, parcuri, și pe teritoriile spitalelor și școlilor. Noi suntem dispuși să vă oferim zeci de adrese unde au loc astfel de construcții. Astfel de cazuri sunt foarte, și foarte multe!" a subliniat Ceban.

Menționăm de asemenea că tot azi, deputații împreună cu consilierii municipali din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău și susținători ai formațiunii au organizat un cordior al rușinii pentru primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă.

Protestatarii au intrat în clădirea primăriei municipiului Chișinău, și înarmați cu pancarte au organizat un «coridor al rușinii» pentru edilul capitalei întrucît acesta este acuzat de mai multe ilegalități care au adus numeroase prejudicii orașului.

Participanții la acțiunea de protest au scandat: “Opriți distrugerea orașului!” “Chirtoacă desmisia!” “Hoții la dubă!” “Grozavu rușine!” “600 de dosare penale!” “Chirtoacă la dubă!” “Stop construcții ilegale!” “Ajunge să furați!”


Опубликовано: 11:37 19/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: