Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor


Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor Inspectoratul Național de Patrulare a propus introducerea unor sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor.

Cei mai vulnerabili pietoni sunt copiii, care nu pot depista și sesiza riscul la care ar putea fi expuși. Dacă noile modificări vor fi aprobate, conducătorii auto vor achita o amendă de la 600 la 1.000 de lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare, în comparație cu 200 lei și 2 puncte de penalizare în prezent.

Pentru crearea situației de accident rutier, conducătorul auto va achita o amendă de până la 1.500 de lei cu posibila privare de dreptul de conducere a vehiculului pe un termen de la 6 luni la un an.

Menționăm că potrivit datelor statistice, în primele nouă luni ale anului curent, 227 de copii s-au ales cu traumatisme, iar 16 minori au decedat în urma accidentelor rutiere cauzate de traversarea neregulamentară a străzii, neatenția șoferilor și viteza excesivă a vehiculelor.


Опубликовано: 12:28 14/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: